Els veterinaris creuen que el projecte del cens caní no pot avançar a la fase d'analitzar els excrements a la via pública perquè no hi ha prou gossos genotipats. També critiquen que se'ls hagi encarregat fer el registre d'animals de companyia.
El 15 de juny del 2021 es va reprendre el projecte de l'ADN caní, quan es va donar un termini d'un any per genotipar els gossos de forma gratuïta. Mentre que sis comuns n'assumien el cost, el d'Escaldes-Engordany se'n desmarcava.
El propòsit principal d'aquest projecte reglamentat al BOPA i, per tant, de compliment obligatori, era, segons recorda el director de l'hospital AniCura Món Veterinari, Jordi Giné, "entrar en una segona fase d'anàlisi dels excrements que hi ha al carrer per mirar d'acotar l'incivisme de no recollir-los".
No obstant això, per ara no es podrà dur a terme aquesta segona fase, ja que no s'arriba al mínim d'extraccions. En un any només s'ha registrat un 54% de gossos al cens caní, quan per poder fer l'anàlisi dels excrements a la via pública es necessiaria un mínim del 75% .
L'1 de juny es va aprovar una nova modificació al reglament, on d'ara endavant, seran les clíniques veterinàries les que s'encarreguin del registre d'animals de companyia. Els veterinaris, però, hi estan en contra.
Giné assegura que "amb tot el volum de feina que ja tenim, anem saturats als centres i a sobre se'ns està afegint tasques administratives des del Govern". "Els diferents centres veterinaris no hi vam estar d'acord."
A aquest malestar s'hi han sumat tots els veterinaris, sobretot les clíniques petites que afirmen estar més ofegades amb aquesta nova mesura.
Informa: Clàudia Justes
Imatges: Andreij Cristancho
Comparteix: