Vila creu que la pressió popular ha accelerat l'acció pública en habitatge

www.andorradifusio.ad

L'habitatge ha tornat a centrar el pas de Marc Vila per Ràdio Nacional. Una problemàtica que, pensa, demana una intervenció integral i permanent de l'Estat. 

La primera manifestació de l'habitatge va ser un cop sobre la taula. El raonador del ciutadà en funcions ha explicat que les protestes van fer accelerar l'acció del Govern amb el consell sobre l'habitatge, on es van determinar accions concretes contra la problemàtica, això sí, les mesures haurien d'haver arribat abans perquè "ja eren molt clares abans de la manifestació".

S'ha mostrat esperançat perquè s'està anant per la via correcte i és hora de posar-se mans a l'obra. Continuant amb l'habitatge, Vila ha assegurat que l'única solució és la intervenció permanent de l'Estat. Ho ha de fer en tots els sentits i anar més enllà de limitar els lloguers, s'han de generar condicions reguladores correctes perquè el mercat funcioni i "la iniciativa privada s'enganxi al carro de la iniciativa pública i els diners públics". 

Ha comparat la situació amb Suïssa on es limiten per exemple les segones residències. Ha explicat que un intervencionisme ordenat i prudent no farà que el bon capital marxi, però sí ho pot fer el que és totalment especulatiu. Vila ho resumeix així: "Si perdem algun punt de riquesa econòmica, guanyarem en riquesa social i estabilitat". 

També ha demanat que la feina de raonador es posi a nivells dels alts càrrecs de l'administració. Quant a Xavier Cañada, el seu successor, li ha augurat un molt bon futur.

Prudència amb els pagaments erronis

Sobre les pensions pagades per error per la CASS, el raonador confia que es trobi un equilibri per no perjudicar persones desafavorides. Espera transparència i, sobretot, "no politiquejar amb les pensions que és una cosa sagrada per molta gent perquè els hi va quasi la vida i la salut".

informa: Redacció

Comparteix:

Núria Segués i Sílvia Mosquera presideixen Concòrdia La Covid-19, una pandèmia superada que en deixa d'altres