Des que es va posar en funcionament a final del 2015 la consulta ràpida d'adolescents en crisi, s'hi han atès 16 joves.
Un psicòleg es desplaça a la Central diversos dies a la setmana perquè els joves s'hi puguin adreçar si tenen algun problema. Serveix també com a eina de detecció precoç i per reconduir situacions complicades en menors. D'aquesta quinzena d'atesos, la meitat s'han acabat derivant a Salut Mental perquè segueixin un tractament per temes d'ansietat o consum de drogues, entre d'altres.
"Vuit casos han hagut de ser derivats a Salut Mental perquè se'ls ha detectat una problemàtica precoçment. Era una porta per consultar, però si s'ha de fer una intervenció, cal parlar amb els pares", especifica la cap del Servei de Salut Mental del SAAS. "Fins i tot els adolescents han de tenir una supervisió i un control de les eines perquè aprenguin a fer un bon ús. A vegades els pares els subestimen i es poden trobar amb problemes molt greus", afegeix la psicòloga infantojuvenil del SAAS, Bibiana Sans.
La Central també ha programat per dijous una xerrada adreçada als pares per explicar-los com gestionar l' ús d'internet i les xarxes dels seus fills.
Informa: Judit Pedrós
Imatges: Marta Paixà
Comparteix: