Xavier Espot: 'Aspirem a la majoria absoluta i Andorra la Vella i Escaldes són clau per aconseguir-la'

El candidat de Demòcrates, Xavier Espot, ha defensat aques

El candidat de Demòcrates, Xavier Espot, ha defensat aquest dimarts a la ràdio pública la gestió dels darrers quatre anys al capdavant del Govern i confia a poder obtenir la majoria absoluta. Ha destacat com es va superar la pandèmia amb la injecció de 300 milions d'euros i ha defensat que malgrat les crítiques, han fet accions per millorar la situació de l'habitatge. Espot ha defensat també les negociacions amb Europa, afegint, que van per bon camí.

Aconseguir la majoria absoluta és l'objectiu de Demòcrates en aquest punt de la campanya. El cap de llista de la formació, Xavier Espot, creu que la gestió aquests quatre anys els avala i que el programa de futur permet que aquesta majoria sigui assolible.

"Per assolir aquesta majoria absoluta jo crec que a ningú se li escapa que cal com a mínim aconseguir cinc parròquies sinó sis. Des d'aquest punt de vista sí que ens agradaria recuperar Escaldes i Andorra la Vella."
Xavier Espot, cap de llista de Demòcrates

Espot ha defensat l'actuació de govern l'anterior legislatura, injectant 300 milions durant la pandèmia, apostant per la inversió estrangera i actuant també en la qüestió de l'habitatge, malgrat les crítiques que no ha estat així. En aquest sentit, veu una de les claus per poder aconseguir que surtin pisos a preu assequible en incentivar la sortida de sol privat, l'esforç dels comuns en cedir terreny i poder treure pisos buits a lloguer. Per cert, Espot manifesta que no són 8.000 els pisos buits.

"No hi ha 8.000 habitatges buits. Bona part d'aquests habitatges és veritat que no tenen consum elèctric, però són segones residències. Nosaltres, si tenim una segona residència a la platja, pot ser que durant un any no hi anem i no crec que sigui un bon senyal expropiar aquestes residències des d'un punt de vista de seguretat jurídica en un país on es respecta i es garanteix la propietat privada. Per tant, són molt menys que 8.000. Hi ha una part que no hem acabat de determinar i és veritat que tenim un problema evident amb les dades i amb la cooperació entre administració per obtenir-les."
Xavier Espot, cap de llista de Demòcrates

Sobre l'acord d'associació amb Europa ha afirmat que les negociacions van per bon camí i que ells són els millors negociadors possibles. Pel que fa a la pujada d'impostos, deia que no els apujarà, reconeixent que sí que ho farà amb les cotitzacions de la CASS.

Informa: Jordi Lorente

Comparteix:

L'ocupació hotelera del darrer cap de setmana, de gairebé el 65% Torres retreu a Venable perquè no van pactar amb ells a la territorial d'Encamp