Xerrada per sensibilitzar els pares sobre l'ús de les tecnologies

www.andorradifusio.ad

El problema no són les tecnologies, sinó quin ús se'n fa. És el missatge que han rebut una cinquantena de pares en una xerrada per sensibilitzar sobre com fer-ne un ús responsable. 

L'ús que es fa de les tecnologies és un dels principals problemes als quals moltes famílies s'enfronten avui en dia. De fet, els menors dediquen més de 4 hores diàries a les tecnologies. Cal entendre com funciona el nostre cervell quan s'utilitzen els dispositius i saber com fer-ne un ús saludable. Això és el que han après una cinquantena de pares i mares en la xerrada 'No és el mòbil, som nosaltres', que s'ha dut a terme aquest dimarts.

Un dels consells bàsics que han rebut és el d'apagar les notificacions. Jordi Camós, expert en l'ús de la tecnologia, explica que és "el que permet que no sigui el mòbil qui et controli a tu, sinó ser tu qui controla el dispositiu i quan jo vulgui ja aniré a veure el contingut".

A més, és imprescindible acompanyar i educar. Fins i tot, posar límits i normes. "Es poden utilitzar com a eines d'aprenentatge, amb els contes, per aprendre a llegir, perquè hi ha aplicacions que poden estar bé", assegura una de les mares assistents.

Sobre la taula hi ha sempre l'edat en què els menors han de tenir accés als dispositius. Un tema controvertit, però que cal analitzar. En aquest sentit, Camós assegura que com més tard es faci, millor. "Ara bé, depèn de la maduresa de l'infant. Per mi no és un tema d'edat, sinó un tema d'acompanyar i educar", indica.

És evident que les noves tecnologies han vingut per quedar-se i per això cal fer-hi front amb educació. Fins i tot, fent-ne un bon ús, es poden convertir en un bon aliat

Informa: Neus Vila
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

Es torna a obrir la porta perquè el Banc Central Europeu esdevingui el prestador d'última instància Capturats els autors del robatori a una botiga d'electrònica