La zona franca continua a l'agenda de la Patronal i la cambra de comerç

www.andorradifusio.ad

Fa molts anys que es parla de la possibilitat de tenir una zona franca on es puguin centrar les entrades d'importacions, però que també pugui ser una plataforma per exportar productes del país. En definitiva, que serveixi per enfortir lligams entre empresaris locals i francesos. Ara podria ser que els interlocutors de totes dues bandes fossin més sensibles a aquesta proposta.

Equilibrar la importació dels productes que Andorra fa arribar per les vies de França i Espanya seria un dels principals objectius de l'existència d'una zona franca a França. Per a David Fraissinet, responsable de relacions internacionals de la CEA, s'ha de pensar en clau de sostenibilitat.

"En un moment en què hi ha infraestructures i en què l'ecologia té un pes important, sembla mentida que un producte com el xampany hagi de passar per Espanya per tornar a Andorra. No té sentit."

David Fraissinet-Responsable de relacions internacionals de la CEA

Ja fa uns anys que per la part francesa les importacions han anat caient progressivament.

"Les importacions eren quasi del 50-50. Ara el 10% dels productes entren per la frontera francesa."

David Fraissinet-Responsable de relacions internacionals de la CEA

Els interlocutors que hi ha al voltant de la taula ara serien més sensibles al projecte.

En tot cas, continuen les reunions de treball sobre una plataforma logística que permeti un intercanvi més equilibrat entre tots dos estats i el Pirineu.

Informa: Redacció

Comparteix:

Revertir els problemes d'aparcament a Escaldes-Engordany Juli Barrero presenta el videoclip del tema "Sota el cel del Pirineu"