Mig segle amb la CASS

Comparteix:

Mig segle amb la CASS

L’1 d’abril del 1968 va començar a funcionar la Caixa Andorrana de la Seguretat Social. Durant aquests 50 anys se n’ha mantingut l’essència, però també hi ha hagut canvis evidents. En aquest programa especial dedicat al 50è aniversari de la CASS plantegem quin són els passos a partir d'ara amb una taula rodona en que analitzem el passat, present i futur de l'entitat.
Imatges: Arxiu RTVA i fons Fèlix Peig i Jordi Gigó de l'Arxiu Nacional d'Andorra 

ÚLTIM PROGRAMA

Mig segle amb la CASS

  • Documental: Mig segle amb la CASS

    La Caixa Andorrana de la Seguretat Social ha bufat 50 espelmes i aquesta casa ha aprofitat l'efemèride per recopilar moments i testimonis únics en un recorregut pel mig segle de vida d'una de les entitats més importants del país. Un documental de Judit Pedrós, Joel Romero, Jordi Seabra i Eva Pons.

  • Taula rodona: Mig segle amb la CASS

    Rebem el president del consell d'adminsitració de la CASS, Jean-Michel Rascagneres, el representant del col·lectiu d'assalariats al consell d'administració entre el 2006 i el 2010, Juli Fernández, i el director de prestacions de l'ens, Ignasi Arbusà. Tots ells repassen l'evolució de l'entitat i els reptes als quals s'enfronta. Asseguren que la CASS només es dedica a gestionar els recursos i les prestacions, però que el problema del dèficit i la situació amb les pensions és polític. Per això, reclamen acció de l'executiu. Tot i això, insisteixen que s'ha d'estar orgullós de la seguretat social del Principat i veuen amb optimisme el desafiament per resoldre les dificultats.

  • La CASS a través del temps

    Recordes com era la societat andorrana fa cinc dècades? Descobreix els anys de creació de la seguretat social i imatges de moments com la creació del decret que ho va permetre o la primera reunió de l'ens, el 1974.

Facebook

Twitter