- El comú d´Andorra la Vella té previst habilitar zones provisionals de càrrega i descàrrega mentre durin les obres de reforma de l´avinguda Meritxell per facilitar el trànsit rodat als repartidors. Un cop finalitzin, el comú ha arribat a un acord amb l´Associació de Transportistes per establir un horari de repartiment. - L´informe de l´agència de qualificació Standard and Poor´s deixa oberta la porta a una millora de ràting d´Andorra, si culmina positivament les negociacions per l´acord d´associació amb la UE. Assenyala que també ajudaria l´aproximació d´Andorra a institucions com l´FMI. Tot plegat, uns indicadors que el Govern interpreta com la confirmació del sanejament de l´economia - Les importacions aquest desembre han estat de 115 milions, xifra que representa una baixada d´un 0,6% de fa un any. En canvi, les compres a l´exterior han pujat un 2,5% i es situen en prop de 9 milions. Si es miren les xifres de tot el 2017 s´observa que les importacions van ser de 1.300 milions d´euros, més d´un 6% que el 2016. - Visita privada del cap de Govern a París per trobar-se amb el representant personal del Copríncep francès. Antoni Martí va reunir-se la setmana passada amb Patrick Strzoda, segons fonts coneixedores de la reunió. La visita va servir per parlar, especialment, del contraban de tabac al Pas de la Casa. - Saetde ha estat l´única empresa que ha presentat una oferta per ser el soci privat que prengui les regnes d´Ordino-Arcalís. Fins a 4 empreses havien retirat el plec de bases, però només Saetde ha formalitzat la candidatura. Aquest dilluns s´ha tancat el termini de presentació d´ofertes.
AM En Directe RNA En Directe ATV En Directe

Sense acord al grup mixt, el PS abandona la reunió

  Noticies   12 de gener, 2018
www.andorradifusio.ad

La reunió per desencallar la presidència del grup mixt ha acabat sense acord. Tot plegat es decidirà per votació dilluns, perquè el PS ha acabat marxant de la reunió convocada per sindicatura.  El PS acceptava que Pintat fos president a canvi de tenir la presidència de la comissió d'Afers Socials i la plaça al Consell d'Europa. Però això anava en detriment de Víctor Naudi i Sílvia Bonet, i les negociacions s'han trencat.

En gairebé quatre hores de reunió, els consellers d'Unió Laurediana i Ciutadans Compromesos d'una banda, i els del PS, de l'altra, han fet cessions i acostat posicions. En un moment de la negociació, els socialdemòcrates accepten la presidència de Josep Pintat. A canvi, volen un lloc a la mesa de sindicatura i poder assistir així a les juntes de presidents. Els de Pintat ho rebutgen perquè és una decisió que hauria de prendre tot el Consell. 

A canvi, han ofert cedir totes les presidències i vicepresidències que corresponen al grup mixt, perquè se les repartissin entre el PS, el conseller d'SDP Víctor Naudi i la consellera Sílvia Bonet. El mateix criteri s'aplicava amb la presència a les delegacions internacionals.

Però a l'hora d'escollir càrrecs, el PS ha demanat la presidència de la comissió d'Afers Socials que ara té Sílvia Bonet i la plaça de Víctor Naudi al Consell d'Europa. 

UL i CC s'hi neguen perquè consideren inacceptable deixar SDP i Bonet sense els seus càrrecs, tenint en compte que donen suport a la presidència de Pintat. "En aquesta segona fase de càrrecs en delegacions i comissions és quan veiem per escrit l'absència de dos noms i evidentment hem de ser lleials, no podem deixar que s'escombri dues persones que ens estan donant suport", deia el conseller de Ciutadans Compromesos Carles Naudi.

És en veure rebutjada la darrera proposta que el PS ha abandonat la reunió. "Hem acabat marxant dient ja ens direu com queda tot", explicava la consellera socialdemòcrata Rosa Gili, qui creu que "tot s'imposa per majoria dins d'aquest grup mixt".

Els consellers que s'han quedat a la reunió han acordat presentar per escrit la proposta definitiva en una darrera reunió dilluns a la tarda. La proposta estableix la votació per majoria absoluta quan hi hagi desacords i manté Víctor Naudi i Bonet en les comissions i delegacions actuals. És a dir, la que ha fet aixecar el PS de la taula. Així doncs, el serial al grup mixt pot durar encara dies, ja que els socialdemòcrates no descarten acabar als tribunals.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Anna Ginestà / Anna Romagosa