Relleu amb polèmica al capdavant del COA 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest dimarts el Comitè Olímpic Andorrà decideix el nou president, amb Xavier Espot Miró com a únic candidat. El seu nomenament anirà acompanyat de la polèmica inclusió de Toni Guerra i l'enrenou de les places d'universalitat.

A la seu del COA, l'assemblea general ordinària decideix el nou president de l'entitat. Marxa Jaume Martí després de sis mandats i 22 anys al capdavant i el successor serà Xavier Espot Miró, en ser l'únic candidat i comptar amb l'aval de totes les federacions.

La problemàtica arriba quan la Federació de Natació es planteja impugnar la llista presentada per Espot, en considerar que Toni Guerra, secretari general, incompleix els requisits de mandats màxims en la comissió permanent. Tot i això, des del COA ja han argumentat que aquesta premissa no té caràcter retroactiu després d'aprovar-se el 2022.

A la comissió permanent hi haurà força cares noves, amb Albert Coma i Anna Garcia com a vicepresidents i Sònia Carrillo com a tresorera. Dels vocals, només repetiran Marc Rodríguez del futbol i Anna Achon de l'atletisme. La resta seran nous, amb Gabriel Guerrero, Marisa Sánchez, Sílvia Daban, Toni Crespo i Sofie Juárez.

Els Jocs dels Petits d'Andorra l'any vinent seran el primer gran repte del nou president. Tot i això, el gran pal de paller seran les places d'universalitat i el seu atorgament. Espot és del parer de guanyar-se el bitllet olímpic amb mínima, però l'absència de la natació les darreres dues edicions tot i tenir invitacions tornarà a centrar el debat. Per resoldre-ho, s'ha plantejat la creació d'una comissió tècnica que aplegui el COA, el Govern i les federacions.

Informa: Joel Romero

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.