Andorra cau davant de Suïssa per 3-0 en l’últim ball d’Ildefons Lima

Ildefons Lima ha posat aquesta nit el punt final a la traject&ogr

Ildefons Lima ha posat aquesta nit el punt final a la trajectòria més longeva d’un futbolista amb la seva selecció -26 anys, 2 mesos i 20 dies, repartits en quatre dècades-, en el sisè partit d’Andorra a la fase de classificació per a l’Eurocopa. Andorra ha mantingut l’empat inicial durant el primer temps, però no ha pogut evitar la derrota davant de Suïssa per 3 a 0.

Ilde ha marxat per la porta gran, com es mereixia. Per al seu últim ball, el partit 137 amb la samarreta tricolor, el veterà defensa de 43 anys havia escollit Suïssa, un país que li porta molts bons records després de les dues temporades que va jugar al Bellinzona. Koldo Álvarez de Eulate ha volgut premiar-lo amb un lloc a l’onze titular i el braçal de capità, com en els millors temps. Al minut 23 ha estat substituït per Ricard Fernández i ha abandonat el terreny de joc emocionat, enmig d’abraçades dels companys i aplaudiments de la grada a l’estadi Tourbillon de Sion.

Després de resistir durant el primer temps, Suïssa ha fet bons els pronòstics a la represa i s’ha avançat amb un gol d’Itten al minut 49. L’1-0 s’ha mantingut fins a les acaballes, però Shaka ha fet el segon dels helvètics amb un xut des de fora de l’àrea al minut 84 i Shaquiri ha fet pujar al marcador el 3-0 definitiu de penal, assenyalat per falta de Max Llovera.

Andorra tanca el grup I del Preeuropeu amb dos punts, després de dos empats i quatre derrotes. El pròxim compromís arribarà el 12 d’octubre a l’Estadi Nacional, davant de Kosovo.