El basc Jokin Lizeaga s'emporta la primera edició dels 2900 Alpine Run

El basc Jokin Lizeaga va imposar-se en la primera edició dels 2900 Alpine Run organitzada per l´Associació d´Esports de Muntanya. La prova ha enllaçat els set cims més alts del nostre país, en prop de 70 quilòmetres.

La primera edició d´aquesta cursa ha deixat el basc Jokin Lizeaga com a vencedor, en superar aquesta ruta alpina de més de 6.500 metres de desnivell en menys de 15 hores. Per fer-ho va haver de superar cims com la Portelleta, l'Estanyó, Serrera, el Font Blanca, Medacorba, Roca Entrevessada i el Comapedrosa.

El guanyador va arribar al refugi del Comapedrosa, el darrer de l´Alpine Run, amb un temps de 14 hores i 48 minuts. El francès Nicolas Darmaillacq i el britànic Andy Simons van tancar la classificació d'aquesta cursa d´extrema duresa i dificultat.

La cursa en què finalment van córrer 37 participants, en lloc dels cinquanta previstos, també va comptar amb presència andorrana; els corredors Jordi Cerro, que va acabar en la 21a posició amb un temps de 23 hores i Cecili Núñez, que va acabar en la catorzena posició.

Informa: Joel Romero   Imatges: Bumpy Films