Víctimes col·laterals de la guerra interna a la FIS 

www.andorradifusio.ad

L'equip de candidatura d'Andorra 2029 torna de Reykjavík amb el sentiment de ser "víctimes col·laterals" de la guerra de poder a la Federació Internacional d'Esquí. Ara obre un procés de reflexió per decidir els futurs passos.

Era la roda de premsa que ningú volia fer. Després de viure una nit negra dimarts a Reykjavík, la decepció i el sentiment d'impotència continuen ben presents entre els membres de la candidatura d'Andorra 2029. Es consideren "víctimes col·laterals" de la guerra interna a la Federació Internacional d'Esquí, en què se'ls ha castigat per comptar amb el suport del president. Després de dues temptatives sense èxit, s'obre un procés de reflexió sobre els passos a seguir en el futur.

El director general d'Andorra 2029 reconeix que no poden "competir amb els clàssics" i que, per tant, hauran d'"esperar el moment idoni". David Hidalgo creu que els conflictes interns de la FIS han acabat "sacrificant un candidat que hauria fet uns Mundials extraordinaris". 

Si Andorra torna a presentar candidatura, s'haurà de treballar més l'aspecte polític. El cap de Govern promet implicar-se "molt personalment per dotar-nos de les garanties suficients perquè, si tornem a presentar-nos, no acabem sent un dany colateral". El cònsol major de Canillo Jordi Alcobé reflexiona que Andorra té "un vot als organismes internacionals i s'ha de fer valer". 

Qualsevol aspiració futura haurà d'esperar fins a l'any 2033, però ara com ara aquest horitzó queda molt lluny. Si més no, l'equip de candidatura ha rebut de primera mà el suport de les institucions i el món de la neu. 

Informa: Joan López

Comparteix:

Baby team 84 equips i un miler d'infants, a la tercera Copa Uniq