El 15% dels escolars pateix ciberassetjament

www.andorradifusio.ad

Demanar ajuda i denunciar. Aquests són els passos imprescindibles per fer front al ciberassetjament, una pràctica cada vegada més present en l'àmbit escolar i entre els menors. La Policia demana no prendre part d'una situació d'assetjament, sigui com a agressor o com a observador.

Les noves tecnologies han obert una finestra més fàcil i accessible d'assetjament escolar. Una pràctica que gairebé el 15% dels alumnes viu cada setmana, segons un estudi fet el 2022 per l'Observatori de la Infància. El ciberassetjament pot donar-se en qualsevol lloc i moment del dia, augmentant així l'impacte que pot tenir sobre la víctima, que moltes vegades no n'és ni conscient. És per això que és imprescindible tenir el suport de l'entorn més proper. "Els amics, els professors, els pares evidentment són els que més t'han de donar suport en això. A vegades fa vergonya o fa que et sentis malament i l'opció precisament és manifestar-ho. Tant la víctima com la persona que ho noti", explica l'inspector major de Policia Antoni Rodríguez.

No ajudar com a amic i ser observador és també afavorir l'agressió, tot i no prendre'n part de forma directa. Siguem agredits o coneguem algú en aquesta situació, s'ha de demanar sempre ajuda a l'entorn i, fins i tot, a professionals. El telèfon d'assistència per denunciar-ho és el 743 313.

Informa: Neus Vila

Imatges: Albert Refart

 

Comparteix:

"Hem d'incentivar a la gent que té els habitatges tancats perquè els posin al mercat de lloguer" Pisos prefabricats com a solució d'emergència