El comitè d'empresa del SAAS i l'USdA han complert i han portat a la batllia el cas de la paga per objectius. Reclamen a la institució 6 milions d'euros. En total s'hi han adherit 152 treballadors, que no descarten convocar una vaga si al final no se senten escoltats.
Un 12% de la plantilla del SAAS s'ha sumat a la demanda col·lectiva que ja està en mans de la justícia. Una iniciativa que s'ha gestat en els últims dos mesos, però que pel comitè d'empresa i la branca sanitària de l'USdA és un ultimàtum després de diversos intents de negociació.
"Vam intentar entrar en diàleg amb el SAAS fa vuit mesos a través del comitè d'empresa, i fa tres mesos amb la ministra de Salut per parlar del mateix tema davant del que considerem un incompliment de la llei que ens recolza. S'espera un procés llarg i pesat, i el nostre desig és que això es pogués aturar en un diàleg constructiu entre totes les parts. La nostra voluntat no és fer vaga i no ha estat mai, però si hem de fer servir aquesta eina ho farem"
Jordi Samsó, portaveu de la branca sanitària de l'USdA
Els responsables de la demanda creuen que s'hi haurien sumat més persones si recursos humans hagués entregat de forma més àgil els contractes de treball necessaris per adherir-s'hi. Opinen que també hi ha influït un sentiment de por.
"L'acomiadament és lliure, ho sabem tots, i la cultura sindical no és gaire extensa ni recent. La gent té por a represàlies per part dels empresaris"
Jordi Samsó, portaveu de la branca sanitària de l'USdA
En paral·lel, el SAAS ha encarregat un informe jurídic a experts externs per saber el recorregut que tindria aquesta demanda col·lectiva. Tot i no compartir el posicionament del comitè d'empresa i l'USdA, a mitjan juny l'ens no tancava la porta a parlar-ne, tot recordant que el desenvolupament per objectius s'ha d'incloure en el proper conveni col·lectiu.
Per la seva banda, la Unió Sindical s'espera a després de l'estiu a decidir si emprenen alguna acció contra Inspecció de Treball per la filtració de la resposta de la consulta que van fer al voltant d'aquesta qüestió. Una resposta negativa que s'alinea al SAAS.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Èric Mompel
Comparteix: