160 sol·licituds per als pisos de preu assequible de l'avinguda del Pessebre

www.andorradifusio.ad

Unes 160 persones han sol·licitat l'accés als pisos de lloguer assequible que es construiran a l'avinguda del Pessebre d'Escaldes-Engordany. La cònsol major escaldenca ha aprofitat per fer una crida al Govern perquè n'agiliti la construcció.

Sense fer cap crida ni publicitat del bloc de pisos, 160 persones han acudit al comú per informar-se'n i inscriure's com a candidats per accedir a un dels 36 habitatges que es preveu construir a l'avinguda del Pessebre. És a dir, quatre vegades més sol·licitants que el nombre de persones que pot acollir l'edifici. La pròxima setmana es reuniran el comú d'Escaldes i Govern i Rosa Gili ha aprofitat per demanar agilitat en la part que correspon a l'executiu.

"Per part nostra està avançant i treballant i ara falta justament que Govern acabi d'establir el plec de bases perquè són ells els que han de finançar aquesta segona part del projecte. Crec que és molt important quan nosaltres acabem que de seguida Govern pugui començar a intervenir." 

Rosa Gili, cònsol major d'Escaldes-Engordany

La cònsol major ha assegurat que aquest interès és una mostra més de la necessitat existent al país. Per aquest motiu, ha insistit en la voluntat de crear un programa d'avals que pugui facilitar que la població accedeixi a habitatge de compra, que es començarà a treballar en reunions amb entitats bancàries.

Resposta del Govern

Unes crítiques, les de la cònsol, que han respost des de l'Executiu. Aquest dimarts mateix presentaran al comú el projecte per als pisos de l'avinguda del Pessebre, segons ha explicat el ministre de Territori i Urbanisme, Raül Ferré, que també ha informat que quan estiguin els baixos fets, automàticament s'enllestiran els pisos. L''objectiu és licitar-los al mes de juny.

Informa: Pilar Candel
 

Comparteix:

Rècord de donacions en la primera campanya de donació de sang L'USdA sospita que la CASS tapava l'afer de les pensions d'invalidesa