3.800 habitatges per garantir les necessitats d'Ordino 25 anys

www.andorradifusio.ad

Gairebé 4.000 habitatges seran suficients per cobrir les necessitats pels pròxims 25 anys. Això és el que preveu el nou model del POUP presentat ahir a la reunió de poble d'Ordino. Un model que vol evitar un creixement innecessari i aprofitar els equipaments i espais que ja existeixen.

Ordino podrà fer front al creixement poblacional dels pròxims 25 anys. Pel que fa a l'habitatge, al 2031, podrà aguantar gairebé 8.000 habitants. Més dels que es preveu que tingui la parròquia. Aquesta és una de les conclusions que s'han exposat a la reunió de poble sobre el pla d'ordenació i urbanisme. Un dels aspectes que també recollirà el pla, i fins ara no recollia, és la diferenciació de Vall i Muntanya per fer front a les necessitats de cada zona. 

El model inclourà un creixement lligat als nuclis històrics i evitarà àrees residencials aïllades. A més, es vol potenciar els equipaments i espais lliures que ja existeixen per desenvolupar els justos. Evitar un creixement innecessari. "Es busquen fórmules diferents a l'hora de créixer" explica el cònsol major ordinenc, Josep Àngel Mortés, "el més important del model és créixer al costat dels nuclis, enlloc de fer blocs de forma aïllada. Sobretot evitar que es puguin interconectar aquests nuclis"

S'han tingut en compte els estudis de càrrega i l'estudi de recursos hídrics. Des de l'equip redactor s'ha posat èmfasi en la resiliència que el nou model té per ser plantejat quan Ordino ja pot fer front a totes les necessitats actuals i de futur. Tot i això, no ha convençut als ciutadans de la parròquia, que han manifestat la falta d'informació i concreció. El POUP s'aprovarà el proper 29 de novembre en consell de Comú.

Informa: Neus Vila

Imatges: Albert Refart

 

Comparteix:

L'aigua centra la 17a edició dels premis d'Iniciatives Sostenibles Amb el rècord de donacions al punt de mira