4.000 racions a Escaldes i la Massana en una escudella marcada per la pluja

www.andorradifusio.ad

Prop de 4.000 racions d'escudella han previst que es repartiran a Escaldes-Engordany i la Massana. 2.500 a la parròquia escaldenca i 1.500 a la massanenca. Una escudella on la pluja no ha donat treva.

Malgrat les condicions meteorològiques adverses, les cues no han faltat en ambdues parròquies. A Escaldes-Engordany, la festivitat havia semblat que perillava perquè l'associació d'Amics del pont dels Escalls no tenia relleu generacional. Finalment, el comú i la Unió Pro-Turisme s'hi han implicat per mantenir viva la tradició.

Sant Antoni, patró de la Massana

Sant Antoni és patró de la parròquia i, per tant, és festiu. Aquest any la celebració s'ha mogut a la plaça de l’Església i tot i que el temps ha fet baixar l’afluència, a les 12h ja es començaven a veure les primeres cues. La ciutadania destaca que és tota una tradició i representa un dia especial a la parròquia. "L'escudella de la Massana sempre és la millor. Espero que tot i la pluja la gent vingui perquè és una tradició molt maca que hem de continuar mantenint".

Des de primera hora del matí de dimecres ja s’estava cuinant l’escudella. En total, es repartiran 1.500 racions. El comú ha participat en la compra i l’elaboració i són ells qui s’encarreguen de repartir-la. Una escudella, la de la Massana, que destaca, diuen, per sobre la resta. El cap d'escudellaires de la Confraria de Sant Antoni de la Massana, Josep Maria Troguet, assegura que es prenen amb filosofia el mal temps. "L'escudella a la Massana el tret diferencial de la resta de les escudelles és el desgreix que fem prèviament. Després que tu pots escollir el tipus d'escudella que vols segons el que tens a l'abast. Això fa que sigui més suau i tingui unes característiques totalment diferenciades de la resta."

Per últim, la cònsol major massanenca, Eva Sansa, explica que tots els consellers i conselleres de comú "hem estat tallant verdures amb molts voluntaris i amb molts cuiners de renom d'aquí del país. L'escudella de la Massana ja pot ser un referent a nivell de país."

La gent gran d'ordino celebra Sant Antoni

Una trentena de padrins i padrines de la parròquia s'han reunit amb les autoritats per celebrar la tradicional jornada. L'escudella i el tortell han marcat el menú.  L'àpat ha servit perquè cònsols, consellers generals i conselleres comunals comparteixin i conversin amb els padrins. 

Informa: Ariadna Guiu Vila - Gerard Castillo
Imatges: Sergi Linares - Andreij Cristancho
Imatge cedida: Comú d'Ordino

Comparteix:

El secret d'una bona escudella Tallada la carretera de la Comella per una esllavissada