El secret d'una bona escudella

www.andorradifusio.ad

La pluja no ha frenat l'escudella de la capital. Des de les sis del matí els escudellaries han preparat 4.500 racions. El cònsol de la capital ha fet una crida a la importància de mantenir la tradició.

Elaborar l'escudella de Sant Antoni comporta una preparació molt exhaustiva. De fet, la seixantena de persones que l'elaboren a Andorra la Vella tallen la verdura i la carn dos dies abans per organitzar-se millor i saber la quantitat exacta que va a cada olla d'escudella. 

Després de la preparació prèvia, a les cinc de la matinada s'encén el foc a la plaça Guillemó. Encara que el temps no acompanyi i estigui plovent, el procés no s'atura, cadascú sap molt bé el seu rol. "Les dones tallem i preparem les safates, els homes cuinen l'escudella", explica l'escudellaire, Raquel Orellana.

En aquesta cinquanta-cinquena edició reparteixen 4.500 racions i el cost total és de 7.000 euros, detalla el president de la confraria d'escudellaires, Teo Armengol. A més, "el tema de les viandes i tal ha canviat una barbaritat, s'ha apujat més d'un 25%." 

Després d'un bon plat d'escudella, és el torn de les postres. I per això, hi ha 160 tortells de Sant Antoni, per acabar d'arrodonir la jornada. El que és clar és que el més important per a la confraria d'escudellaires de la capital és seguir mantenint la tradició i fer un dia de Sant de Sant Antoni amb molta germanor.

Crida al manteniment de la tradició

El cònsol, Sergi González ha destacat la importància de fer perdurar la tradició. "És una tradició que hem d'explicar al nostre jovent, cal potenciar-la."

Informa: Laura Mitjans
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

Vanessa Mendoza, absolta 4.000 racions a Escaldes i la Massana en una escudella marcada per la pluja