La delegació andorrana desplaçada a Jordània per fer la donació de cadires de rodes per als refugiats sirians ha fet aquest dimecres la tercera i darrera visita del viatge. L'equip ha pogut comprovar que al darrere de cada emergència o gestió d'una crisi hi ha una feina molt important de preparació. Un exemple n'és el magatzem que l'ONG té en aquest país de l'Orient Mitjà.
Unicef té un magatzem a uns 20 minuts en cotxe del camp de refugiats de Za'atari, a Jordània. Allà s'emmagatzema tot el material que s'envia al camp i el que es fa servir per a emergències. S'hi poden trobar kits d'higiene personal, de menjar i joguines pels més petits. Aquest magatzem que ara està mig ple, fa dos anys estava ple a vessar de kits preparats per repartir entre els refugiats que arribaven a un camp que fins fa poc era considerat la quarta ciutat més poblada de Jordània. De fet fa dos anys hi havia dos magatzems iguals. Aquest dimecres, la delegació andorrana ha pogut comprovar com n'és d'important una bona preparació de les crisis per fer-hi front de manera àgil. "Unicef sempre diu que hi som abans, durant i després de l'emergència", explica la directora a Andorra, Marta Alberch, tot i que la tasca canvia segons si hi té oficina sobre el terreny o no.
La visita al magatzem també ha tingut un aspecte pràctic pel que fa a les trenta cadires que UNICEF Andorra ha lliurat als refugiats sirians del camp de Za'atari. L'Albert Llovera les ha comprovat i ha explicat als responsables quina és la cadira més adequada per a cada lesió.
Llovera també ha donat instruccions per a les cadires més petites. Tenint en compte la mida i que la seva utilitat està limitada en el temps d'un infant, ha demanat que aquestes siguin gestionades per UNICEF per donar així servei a més nens amb discapacitat.
Informa/fotos: Anna Pifarré
Imatge: Xavi Fajardo
Comparteix: