Els alumnes de l'escola andorrana de batxillerat es converteixen en protagonistes d'una experiència de teatre immersiva

www.andorradifusio.ad

Reflexionar a partir del teatre. És la proposta de l'ambaixada de França per a les escoles. Aquest dimarts al matí els alumnes de l'escola andorrana de batxillerat s'han vist sorpresos per una posada en escena gens habitual del mite d'Antígona que proposa l'obra futurista "Andy's Gone" de la companyia Adesso e Sempre. 

Per aconseguir-ho, la cafeteria de l'escola ha esdevingut un refugi per viure una experiència immersiva en el teatre.  Els alumnes han estat protagonistes de l'obra convertint-se en un poble a qui la reina reclou per protegir-los davant d'una amenaça, sense pensar que fora hi ha gent morint-se.

Uns auriculars els han ajudat a entendre l'atmosfera de la trama i el fet que ser part de l'escena fa la resta. Per als alumnes "ha estat molt emotiu". "Involucrar el públic fa que et sentis part de la història", han destacat.  I és que el fet que l'espectador pugui crear el seu propi univers, diu el director Julien Bouffier, és part de l'experiència.

A "Andy's Gone" el públic assisteix a la mort d'un hereu i al que ha de ser un traspàs de poder a la filla petita (Manon Petitpretz) que no combrega amb les maneres de la mare (Vanessa Liautey). De teló de fons el mite d'Antígona, com a segona oportunitat davant les vergonyes d'un món i la falta d'humanitat.

La companyia Adesso e Sempre ha tingut l'oportunitat de compartir aspectes de l'obra, de l'adaptació del mite i d'una posada en escena que podran veure els que aquest dimecres assisteixin a la funció programada al Prat del Roure a les 9 de la nit. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Una baixa de paternitat equitativa i obligatòria, una de les mesures que proposa l'ADA per pal·liar la bretxa salarial L'anàlisi: la igualtat salarial i d'oportunitats entre dones i homes, una assignatura encara pendent