El 2030 Andorra reciclarà més de la meitat dels envasos

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Reciclar el 55% d'envasos que es generen és un dels objectius de l'executiu per al 2030. Actualment s'arriba al 40%, segons ha informat el ministre Casal al centre de triatge. Actualment la infraestructura rep 2.230 tones l'any, de les quals un 35% són de materials que no haurien d'anar al contenidor groc.

El material compactat és el resultat final de tot el procés de triatge d'envasos. Un procés que dura aproximadament cinc minuts i que es fa al centre de triatge, a Sant Julià de Lòria, des d'on el producte final es trasllada a Berga. Els envasos segueixen un procés de tria, tant manual com mecanitzat.

En el marc de la Setmana europea de prevenció de residus l'ha visitat el ministre de Medi Ambient, Guillem Casal. L'objectiu del Govern és reciclar l'any 2030 el 55% dels envasos. El centre de triatge va rebre l'any passat 2.230 tones, de les quals 883 corresponien a residus que no haurien d'haver acabat al contenidor groc. Per això Casal creu que "hem de seguir sensibilitzant la ciutadania per fer bé la recollida a origen. Les administracions també hem de dur a terme les proves pilot que calgui per mirar de millorar la recollida. Què es podria fer? Tancar els contenidors, per exemple". 

Des de Medi Ambient es recorda que al contenidor groc només hi han d'anar els envasos de plàstic, porexpan, d'acer i d'alumini, brics i films. No s'hi ha de dipositar tot el que sigui de plàstic, només els envasos.

Informa: Sergi Cano

Imatges: Jordi Seabra

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.