48.000 morts arreu d'Europa a causa de les temperatures el 2023

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra ha registrat aquest estiu 22 dies consecutius de calor extrema. Aquestes altes temperatures poden arribar a afectar la salut i un estudi barceloní assenyala que el 2023 hi va haver gairebé 48.000 morts a Europa per aquest motiu. 

Les temperatures a Andorra han tornat a assolir un rècord aquest estiu. S'han superat els 30 graus durant 22 dies a l'estació del roc de Sant Pere, la més representativa del fons de vall. No és el nombre més alt de dies de calor extrema que s'han registrat aquesta època, però sí el que més dies consecutius ha durat

Al llarg d'aquest període, les recomanacions per resguardar-se han estat constants. La calor pot arribar a afectar la salut de forma important. Així ho assegura l'estudi publicat per l'Institut de Salut Global de Barcelona, que xifra en gairebé 48.000 les morts arreu d'Europa a causa de les temperatures el 2023. 

Tot i que l'any passat no es van registrar grans anomalies tèrmiques, va haver-hi dos episodis al juliol i a l'agost que van ser els responsables de més del 57% de la mortalitat global. Els països més afectats van ser els del sud d'Europa, com Grècia, Itàlia i Espanya. 

L'estudi assenyala que els més vulnerables són les dones i les persones més grans de 80 anys, que han de tenir especialment cura durant aquests episodis. A més, s'ha fet una comparativa amb l'any 2004, que ha demostrat que s'ha desenvolupat una adaptació social a la calor i això ha ajudat a reduir les xifres de mortalitat. 

Informa: Pilar Candel

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.