Benvingudes a casa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest dimarts les pintures romàniques de Sant Esteve han tingut la festa de benvinguda on ha assistit la família que les ha venut al Govern. Durant els discursos les dues bandes han destacat la importància que les pintures tornessin a Andorra. Per la seva banda, la ministra Mònica Bonell ha dit que s'han mantingut converses amb el MNAC, per algun dia, reunir diverses peces en una exposició. 

Els antics propietaris han escenificat amb les autoritats andorranes la bona entesa que hi ha hagut al llarg de la negociació per la compravenda de "La flagel·lació" i "El bes de judes", les dues escenes de la Passió que aquest dimarts s'han pogut veure per primera vegada en un mur de l'Espai Columba prop dels frescos de Santa Coloma. 

En els discursos previs es destacava la importància del retorn d'aquestes pintures del romànic tardà, l'anomenat estil 1200.

"Aquestes obres són una part indissoluble del nostre llegat i ens serveixen per recordar i ens serviran per ensenyar a les generacions futures d'on venim i com hem arribat a ser el que som"

Xavier Espot, cap de Govern 

Culmina així una dècada des que es van intentar per primera vegada, perquè la segona i definitiva va començar el 12 de juliol, fa un any i es tancaria el 27 de febrer enguany.  Un procés on hi ha molt de mèrit a repartir. 

"Em sembla que ha passat el que havia de passar. El lògic és que Andorra hagi recuperat aquesta part de patrimoni. S'han trobat amb molts inconvenients perquè amb els anys els països i les legislacions canvien. Bonell i el seu equip han treballat molt dur . La il·lusió per recuperar aquestes obres s'ha d'escriure amb majúscules"

Joan Bosch García Bravo 

La ministra Bonell ha volgut destacar les institucions que també han posat entesa en aquest camí.

"La col·laboració de la Generalitat de Catalunya, el Museu Nacional d'Art de Catalunya, la bona predisposició del Govern espanyol i la Junta de Qualificació, Valoració i Exportació de Béns del Patrimoni Històric"

Mònica Bonell, ministra de Cultura 

A partir d'aquest dimarts i fins al 30 de setembre hi haurà jornada de portes obertes perquè la ciutadania a qui també pertanyen les pintures les pugui visitar. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pau Bonastre

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.