Es disparen les consultes sobre habitatge

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Institut de l'Habitatge ha rebut 1.014 consultes el primer semestre de l'any. Això suposa que s'hi han traslladat un 17% més de qüestions que tot el 2023, amb 868. Entre final de febrer del 2020 i desembre del 2023 el nombre de consultes anuals ha augmentat un 95,5%. Tot i això, el creixement més important s'ha detectat aquest 2024.

Únicament amb les dades del primer semestre ja s'ha superat la xifra de tot l'any anterior. Habitualment les preguntes més freqüents representaven el 70% de les consultes, però els últims mesos la proporció ha estat del 90%. 

La majoria estan relacionades amb l'habitatge protegit i l'actualització de les rendes segons l'IPC, i suposen el 18,4% i el 16,6%, respectivament. Aquestes preguntes són conseqüència de la posada en marxa del registre de sol·licitants d'habitatges a preu assequible del Govern. 

També s'han rebut dubtes, en menor mesura, sobre els requisits i la documentació que cal presentar per als ajuts de l'administració i sobre la pròrroga forçosa del contracte d'arrendament. 

Pel que fa a la tipologia de persones que s'hi adrecen, la majoria són arrendatàries, el 54%. A més, els darrers anys la xifra ha augmentat progressivament. Un 27% són immobiliàries, gestories, particulars i derivacions d'altres departaments del Govern i, per últim, un 19% són propietaris d'edificis.

L'interès en les noves mesures multiplica les consultes 

L'institut ha constatat que hi ha interès per conèixer el detall dels darrers canvis normatius. Amb tot, no espera mantenir aquest volum extraordinari de demandes els propers mesos, ja que l'atribueix, en part, a la novetat del servei que, recordem-ho, també ha absorbit l'oficina de l'Habitatge.

"Creiem que el servei cada vegada és més conegut i, per tant, la gent sap que aquí s'intenten resoldre els seus dubtes. A més, cada vegada que hi ha canvis o normatius la gent té més interès per conèixer la situació i en què els afecta i això també fa que augmentin les consultes." 

Marta Alberch, directora en funcions de l'Institut Nacional de l'Habitatge

La llei òmnibus, ja a tràmit parlamentari

I el Govern ha informat que ha enviat aquest dimecres al matí la llei òmnibus al Consell General perquè l'accepti a tràmit. L'objectiu de l'executiu seria que entrés en vigor el primer semestre de l'any vinent.

Informa: Judith Sáez - Pilar Candel

Imatges: Kevin Ribeiro

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.