Els Demòcrates juren el càrrec a la capital

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A la capital, Conxita Marsol i Marc Pons han pres possessió com a nous cònsols d'Andorra la Vella. Marsol ha assenyalat l'endreçament i la il·luminació de la parròquia com actuacions prioritàries, així com aprovar el pressupost. La socialdemòcrata Dolors Carmona serà la cap de l'oposició, on també hi haurà el cònsol sortint, Jordi Minguillón.

Un cop tots els consellers electes han promès o jurat el càrrec, s'ha fet la votació dels nous cònsols. Els Demòcrates Conxita Marsol i Marc Pons han estat escollits amb els vots favorables dels seus companys de DA i l'abstenció dels quatre consellers de la minoria, dos del PS i dos de Cd'I+Liberals d'Andorra. Miquel Canturri ha estat escollit conseller major i capità del sometent i Mònica Codina serà la consellera menor. Ja com a cònsol, Marsol ha afirmat que afronta el mandat il·lusionada, motivada i agraïda als ciutadans.

També ha indicat les prioritats: "Les primeres accions seran endreçar la parròquia, motivar el personal del comú, il·luminar Andorra la Vella i començar a treballar amb diàleg i transparència. Marsol també preveu "aprovar el pressupost, però tenim un marge i volem estudiar-lo i adaptar-lo a les necessitats i al nostre programa ."

La cap de l'oposició serà la socialdemòcrata Dolors Carmona, acompanyada de Lídia Samarra. Carmona ha afirmat que afronta el mandat amb alegria i voluntat de fer una oposició constructiva i alhora fiscalitzadora: "Estarem molt amatents a la gestió que se'n faci  i esperem i desitgem que es faci realitat el tema de les competències i les transferències ja que és la necessitat dels comuns d'actualitzar aquest marc legal."

També estarà a l'oposició el cònsol sortint, Jordi Minguillón, acompanyat de Víctor Pintos. Tots dos consellers de Cd'I+Liberals d'Andorra. En el comiat com a cònsol, Minguillón ha afirmat que ha estat un honor haver exercit el càrrec. També s'ha compromès a fer una oposició activa "controlant la majoria, donant-li suport amb les coses que siguin un bé per la parròquia al nostre entendre i fer palès el desacord amb les coses que no coincidim."

La sala de sessions del comú s'ha quedat petita. L'omplien ministres i exministres demòcrates, consellers generals, familiars i ciutadans de la parròquia, que no s'han volgut perdre l'inici del nou mandat comunal.

Informa: Andrés González-Nandín   Imatge; Lluís Calvo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.