Més seguretat per als ciclistes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra és territori ciclista, per això Mobilitat posa en servei una nova aplicació per millorar la seguretat a les carreteres.

A una velocitat de 40 km/h es triga vint segons a arribar a l'alçada d'un ciclista que tenim a 250 metres de distància. 

A partir d'ara, per fer més segura la circulació a la xarxa viària, on sobretot hi ha molt punts cecs, com els revolts a la carretera de la Comella, es posarà en marxa una nova campanya, Andorra Territori Ciclista.

Introduirà una nova funció al web de Mobilitat, gràcies a l'aplicació, Beloo. El ciclista s'ha de donar d'alta a Beloo, que permet traquejar-lo. Els conductors d'altres vehicles poden veure a l'app de mobilitat i ser alertats de quan tenen un ciclista a prop. 

A partir de la setmana vinent s'activa l'aplicació i el que es posa en marxa ara és una campanya perquè ciclistes i conductors estiguin connectats i augmentar així la seguretat. A més, l'aplicació permetrà conèixer el trànsit de les vies més utilitzades.  

 

"L'aplicatiu de Mobilitat és el que ja existeix, amb l'app actualitzada, però ara s'afegeixen aquestes dades dels ciclistes gràcies al conveni amb aquesta empresa (Beloo). Això ens permetrà fer les carreteres més segures, la convivència entre vehicles i ciclistes". 

David Forné, secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat

Mobilitat també incorporarà aquesta informació extra als panells repartits per la xarxa viària.

Informa: Rosa Alberch

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.