Sant Julià tanca la ronda d’escudellades amb Sant Sebastià
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Sant Julià ha tancat aquest dilluns la ronda d'escudellades populars. Ha estat a la plaça de la Germandat, que, per primer cop en aquesta celebració, ha pogut utilitzar tot el seu terreny després de l'incendi al Centre cultural i de congressos lauredià.
S'han preparat unes 2.300 racions, però el menjar no ha estat l'únic motiu destacat entre els assistents per decidir a apropar-s'hi. Els participants també han destacat la importància de mantenir viva aquesta tradició, que els permet reunir-se amb familiars i amics, tot fent poble.
"Una tradició que mai acaba i sempre gaudir-ho amb la família", comentava una assistent. "Trobes a tothom del poble, fas poble i és molt maco", afegia una altra. "Cada any vinc", deia un veí, destacant la rellevància d’aquest esdeveniment com a moment de trobada per a la comunitat lauredià.
Escudellaires i voluntaris porten des de les 5 del matí preparant les olles d’escudella.
Darrere d’aquesta celebració hi ha un gran esforç per part de voluntaris i escudellaires, que enguany han estat unes 60 persones que han treballat des de les 5 del matí per preparar la carn, les verdures i la resta d'ingredients per oferir una escudella de qualitat. "Els membres de la germandat ens donen el seu temps per poder gaudir d'aquest acte de comunitat", va destacar Cerni Cairat, cònsol major de Sant Julià de Lòria.
Alguns assistents prefereixen venir amb el seu envàs de casa, mentre que d’altres han optat per endur-se el plat commemoratiu de record. El resultat ha tingut molt bona rebuda fins i tot abans de començar a repartir les racions. Les cues a la plaça han començat a formar-se amb més d'una hora d'antelació.
Informa: Alexia Alcalá