Andorra implementa el MISP, una plataforma per lluitar contra amenaces cibernètiques

L'Agència Nacional de Ciberseguretat Andorra Digital i

L'Agència Nacional de Ciberseguretat Andorra Digital impulsen una plataforma gratuïta per compartir informació sobre amenaces cibernètiques: Malware Information Sharing Platform (MISP).

El MISP és una plataforma gratuïta i col·laborativa que permetrà a empreses i usuaris compartir informació sobre amenaces cibernètiques. "La seva implementació a Andorra suposa un gran pas endavant en la protecció del país contra les amenaces digitals”, segons el tècnic de l’ANC-AD, Jordi Ubach.

Disponible ja per a totes les entitats que ho sol·licitin, el MISP serveix per estar al dia i detectar les últimes amenaces cibernètiques, així com compartir informació amb altres organitzacions. També garanteix una resposta ràpida i efectiva, perquè facilita la col·laboració entre empreses i organismes públics en ciberseguretat.

La plataforma ajuda les empreses a reduir els costos associats a la gestió d'incidents. Més enllà de les empreses, augmenta també la ciberseguretat dels usuaris. La plataforma està disponible de manera gratuïta i l'ANC-AD anima a registrar-s'hi i participar-hi activament.

Adhesió a la Xarxa Nacional de SOC d’Espanya

L’equip de resposta d’incidents d’Andorra, vehiculat a través de l’Agència Nacional de Ciberseguretat, ha estat admès com a membre de la Xarxa de Centres d’Operacions de Ciberseguretat d’Espanya, un instrument per coordinar la col·laboració i l’intercanvi d’informació. 

El seu objectiu és millorar la detecció i resposta als ciberatacs per mitjà d’una plataforma que promou la interconnexió i la compartició d'informació rellevant en temps real.

Informa: Redacció

Imatge: Agència Nacional de Ciberseguretat - Andorra Digital

Comparteix:

Inversió de gairebé 1 milió d'euros en l'últim tram de l'avinguda Carlemany La guionista Marta Grau és la primera resident de l'any de Faber Andorra