Prohibit el trànsit de vehicles estrangers als camins de Sant Julià

www.andorradifusio.ad

Com ja es va anunciar, s'ha limitat el trànsit estranger a Sant Julià. A partir de dimecres 26, quan es publiqui al BOPA, quedarà vetat l'accés rodat a tots els camins del medi natural.

Amb nou vots a favor i tres abstencions el comú ha prohibit el trànsit de vehicles estrangers. La minoria la considera una mesura que necessitarà més mitjans dels que té i que pot provocar represàlies als pobles fronterers. Així ho ha mencionat el conseller del comú de Sant Julià, Josep Majoral:

"S'havia d'anar pam a pam i no anar d'una manera tan generalitzada a prohibir que les matrícules estrangeres vinguin als nostres camins o a les nostres muntanyes. Crec que va massa enllà i crec que serà difícil igualment de fer complir."

Josep Majoral, conseller del comú de Sant Julià

Per la seva banda, el cònsol major del comú de Sant Julià, Cerni Cairat, remarca que ja s'han posat més sancions a vehicles "que en tot el mandat passat i, per tant, la voluntat de fer complir les ordinacions que s'aproven hi és". I també assegura que són restriccions que ja s'apliquen a altres llocs. "En territori lauredià i en territori d'Andorra no es pot venir a fer allò que en altres territoris d'altres estats està regulat".

Pel que fa al balanç econòmic del comú, com ja va anunciar el cònsol, no tots els comuns tenen superàvit. Sant Julià ha tancat el 2023 amb més de 5 milions d'euros de deute. Tot i això, suposa un 6% menys que l'any passat per l'adquisició de l'hotel Pol. 

Per últim, el cònsol ha valorat positivament el tancament de l'any de Naturland, amb una facturació de 5 milions d'euros, un 4% més que el 2022. L'objectiu del comú és arribar a 6 milions de facturació, pujar el preu mitjà i anar cap a un turisme de més qualitat.

Informa: Caterina Vidal 

Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Tallar d'arrel i prevenir el racisme i les discriminacions 142 dones d'Andorra avorten a la sanitat catalana