Assandca organitza un taller per a una bona alimentació durant el procés oncològic

www.andorradifusio.ad

L'Associació Andorrana contra el càncer (Assandca) oferirà una xerrada i un taller amb el patrocini de Vall Banc el 4 de febrer dedicat a consells i receptes per menjar millor durant la malaltia, pal·liar els efectes secundaris, gaudir d'allò que es menja i fer-ho de manera equilibrada i sana.

Aquesta sessió tindrà lloc a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany i comptarà amb dos professionals de la fundació catalana Alícia: el xef Marc Puig-Pey, que va estar 17 anys al Bulli, i Elena Roura, directora de salut i hàbits alimentaris.

Roura ha avançat que parlaran d'alimentació i elaboraran plats que donen resposta a diferents necessitats que tenen els malalts de càncer. Des de les necessitats nutricionals, a la manca de gana o com minimitzar els efectes secundaris. Ha explicat que "l'alimentació per si sola ni cura però sí que ben treballada i planificada pot ajudar a lidiar amb aquests efectes secundaris i mantenir un estat nutritiu òptim i necessari perquè els tractaments puguin ser efectius".

L'activitat és oberta a tothom però cal inscripció prèvia.El president d'Assandca, Josep Saravia, afirma que encara "hi ha molta gent que té la malaltia com a tabú i n'atreveix a reconèixer-ho", fet que considera "un error". Per això creu que activitats com aquestes els permetran arribar a tots els públics i trencar aquest tabú.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

La majoria dels advocats del cas BPA demanen la inhibició de la batlle instructora El Teatre Comunal s'omple per homenatjar la figura de Sergi Mas amb un documental