El Teatre Comunal s'omple per homenatjar la figura de Sergi Mas amb un documental

www.andorradifusio.ad

Va ser premi Àgora 2002. La Societat Andorrana de Ciències volia deixar el testimoni més íntim d'un dels millors artistes del país, Sergi Mas, un home que creu que l'art és el que es veu als museus. Ell es considera un artesà i els que el coneixen el defineixen com un savi polifacètic.

El promotor cultural Josep Maria Ubach assegura que "és un dels agitadors culturals més importants que ha tingut Andorra i a més ha estat conseqüent amb la seva vida i obra". La galerista Carme Tinturé destaca que quan Mas diu "no sóc un artista, sóc un artesà" ja demostra que és "un home totalment diferent". L'historiador Pere Cavero el considera polifacètic, polièdric i un referent". I l'artista i deixeble de Sergi Mas, Arnau Orobig, diu d'ell que "és qui ha aglotinat i preservat termes, conceptes i idees que si no les hagués vetllat la seva ment prodigiosa potser les hauríem perdut".

Més enllà de la seva obra pocs coneixen qui és Sergi Mas, per això la Societat Andorrana de Ciències ha volgut mostrar-lo en un documental que aquest dimarts s'ha estrenat al Teatre Comunal i que ha fet el seu nét, Hèctor Mas. La presidenta de la SAC, Àngels Mach, destaca "aquesta intimitat entre avi i nét, i entre artista i director de cinema dóna un documental molt interessant". L'autor de l'audiovisual, Hèctor Mas, posa en relleu "aquesta visió del Sergi més propera" que ha volgut retratar.

Amb 86 anys continua donant sortida a encàrrecs al seu estudi d'Aixovall on parla de la llibertat que mai ha espremut del tot en les seves obres i de la mort, un horitzó que endevina que no li deixarà fer realitat un dels seus somnis: "fer en tamany real una sèrie de segells per la Poste francesa".

Ara el documental voltarà per diferents festivals per explicar al món qui és aquell que es fa dir artesà.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Sergi Linares
Locució: Ana Alamán

Comparteix:

Assandca organitza un taller per a una bona alimentació durant el procés oncològic Una vintena de projectes amb participació andorrana passa el primer tall del POCTEFA