Aquest diumenge ha tingut lloc la Vianda a Canillo, on s'han repartit unes vuit-centes racions, a més d'unes 50 racions més per a celíacs.
Durant tot el mati, els cuiners han estat preparant les grans quantitats de menjar per abastir totes les racions previstes. A poc a poc, la gent feia cua per agafar el seu bitllet. Alguns són canillencs que acudeixen sempre a la cita, d'altres eren estrangers que volien descobrir aquest plat típic d'Andorra.
"La Vianda està bé perquè les tradicions s'han de mantenir, i és molt maco."
Assistent
"M'agrada viatjar i provar coses noves, i em sembla l'oportunitat perfecta per tastar alguna cosa típica d'Andorra."
Assistent
La vianda, igual que l'escudella, és un plat que acostuma a menjar-se només per Sant Antoni. Per això, de cara a l'any vinent, el comú de Canillo vol ampliar els dies en què es celebri aquesta tradició.
"La vianda és un plat típic de Canillo que s'ha de posar en valor, i l'any que ve estem plantejant-nos justament fer unes jornades de la Vianda de Canillo durant més d'un dia perquè turistes i residents la puguin degustar."
Jordi Alcobé, cònsol major de Canillo
Dilluns serà l'última oportunitat per menjar l'escudella, amb l'escudella de Sant Sebastià a Sant Julià de Lòria.
Informa: Liam Pallarès
Imatges: Javier Martín
Comparteix: