A Canillo des de les 6 del matí s'han posat a bullir les olles per preparar la vianda de Sant Antoni. Prop d'una quinzena de treballadors i voluntaris han fet front al fred del matí per tenir a punt les més de 1.000 racions que es repartiran.
Les fogaines situades a la plaça del Telecabina han començat a treure fum ben aviat. Una tradició que es repeteix des de fa més de 30 anys seguint la mateixa recepta, 70 quilos de botifarra, 70 més de gallina, 40 quilos de peus de porc i 55 quilos de mandonguilles, una vintena de pots de cigrons i mongeta blanca, a més de verdura i altres productes tradicionals.
La d'aquest any podria ser la seva última escudellada als fogons, tot i que els que el coneixen asseguren que l'any vinent repetirà. A banda dels escudellaires habituals, aquest any compten amb noves incorporacions per tal de donar relleu i mantenir aquesta tradició.
A banda de la vianda de Sant Antoni per la qual s'han preparat més d'un miler de racions, també s'han celebrat els encants de Sant Antoni, en què s'han rifat lots. Tota la recaptació anirà destinada a una causa solidària.
Informa / Imatge: Hèctor Romance
Comparteix: