Tots els àpats de Nadal no estan marcats per menjar fora. Hi ha famílies que aposten per un entremig: celebrar Sant Esteve a casa, però amb menjar de càtering. És l'opció d'aquells que volen tradició, sense haver de fer canelons.
Ja és habitual que cada vegada més famílies apostin per fer Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any o Reis a casa, com marca la tradició, però que ho facin amb menjar per emportar. Les empreses de càtering fa mesos que reben comandes i que treballen a contra rellotge per tenir-les controlades. Enguany n'hi ha hagut menys que l'any passat en part, per l'augment de preus.
La dificultat en tot això és el temps. Tot s'ha de fer a última hora perquè arribi a casa en bones condicions. La clau? Tenir un menú curt, però que agradi. Això passa, en molts casos, per una oferta clàssica. El primer porta el nom d'en Berni que proposa "per les amanides", algunes de ben variades i també els clàssics "canelons".
Una amanida, uns canelons o una torradeta de foie gras no és res sense un bon segon. La carn, d'Andorra, és l'opció del Christian. "Fem pollastre amb prunes, galtes de vedella del país o llata de vedella."
La feina aquest matí de Sant Esteve ha estat de posar en safates tot el menjar i portar-lo a les cases. Les postres ja són una altra cosa que ben segur faran afluixar algun botó, en el tercer dia d'àpats de Nadal.
Informa: Òscar Serrano
Imatge: Pau Bonastre
Locució: Ariadna Guiu
Comparteix: