Competència per al projecte hegemònic a la Massana 

www.andorradifusio.ad

Complint les previsions, a la Massana s'han presentat dues llistes. Ambdues celebren que els més de 3.500 electors cridats a les urnes aquest desembre tinguin més d'una opció a escollir. Tot i les divergències, comparteixen la preocupació per l'episodi de sequera d'aquesta tardor i per limitar el creixement urbanístic. 

A diferència d'ara fa quatre anys, en què només es va presentar una candidatura, aquesta vegada a la Massana hi haurà partit entre dues opcions. Una ja és un clàssic, mentre que l'altra és de nova creació. Un dels trets comuns és que ambdues estan encapçalades per membres de l'actual equip comunal, que també formen part de la junta de govern.

Els primers a entregar la llista ha estat la coalició ja consolidada de Ciutadans Compromesos, més Demòcrates, més Independents. L'encapçala l'actual cònsol menor Eva Sansa i el policia Roger Fité, seguits de Mònica Solé i Agustí Garcia Sansa celebra la competència perquè "és molt positiu que tinguem algú al davant per confrontar idees". Vaticina que l'aigua i la seva gestió serà un dels temes principals de campanya. 

Una altra prioritat és la revisió pendent del Pla d'Urbanisme per assolir un creixement sostenible, un objectiu central també per a la segona candidatura anomenada Amb Seny. La lidera l'actual conseller de Cultura, Guillem Forné, al costat de la mestra Laura Bragança i amb la presència també de l'exconseller Josep Fusté. Els preocupa la sequera d'aquesta tardor. Segons Forné, "això demostra que alguna cosa no s'està fent bé i s'ha de canviar". Volen un comú amb una "representació molt més transversal i representativa de la població de la Massana". La llista d'Amb Seny està integrada per la plataforma Participa, Concòrdia, el PS, Somveïns i Independents 

Després de resoldre un petit error amb el cens d'un dels administradors, en sessió de consell de comú s'han validat ràpidament ambdues llistes. Ara sí que ja comença el compte enrere per a la campanya electoral. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Anna Romagosa 

Comparteix: