Consells per als celíacs: informar-se abans d'anar a un restaurant i reclamar en cas d'intoxicació

www.andorradifusio.ad

Una de les principals tasques de l'Associació de Celíacs és sensibilitzar la població al voltant de la celiaquia. De forma freqüent difon a través de les xarxes socials diferents tipus de continguts i el més recent consisteix en un protocol sobre què cal fer abans d'anar a un restaurant i quan una persona amb aquesta patologia pateix una intoxicació en un establiment. 

Abans d'anar a un restaurant, l'Associació de Celíacs recomana: 

  • Informar-se bé que l'establiment pot oferir plats sense gluten, ja sigui trucant o enviant la petició per correu electrònic. 
  • Fer una fotografia del menú on apareix la menció "sense gluten" del plat que es tria. 
  • Guardar el tiquet per certificar que s'ha consumit en aquell local. 

Si es pateix una intoxicació, l'entitat també informa sobre els passos a seguir: 

  • Fer una reclamació a l'establiment. 
  • Demanar un informe mèdic que certifiqui l'estat de la intoxicació. 
  • Fer arribar una queixa o denúncia al servei d'Atenció al Consumidor, que tramitarà la reclamació al ministeri de Salut. També es pot presentar una queixa a les oficines d'Atenció Turística. 
  • Finalment, informar a l'associació sobre la incidència perquè quedi constància de la mala praxi i es pugui corregir i prevenir. 

Informa: Laura Cugat
Locució: Jordi Lorente
Grafisme: Alberto Rodríguez 

Comparteix:

Torna l'Esquella Walking Music Festival a la vall d'Incles amb un format adaptat a la pandèmia L'Associació de Celíacs reclama a la restauració plats sense gluten amb garanties i vol augmentar els establiments amb certificació