Cop de puny del MoraBanc Andorra sobre la taula a Madrid (72-79)

El MoraBanc Andorra segueix encapçalant la LEB Or després de sumar aquest diumenge la vuitena victòria del curs, quarta consecutiva, superant a domicili el Movistar Estudiantes, rival directe dels tricolor, per 72 a 79. Malgrat un 11-0 de sortida, els jugadors de Natxo Lezkano, de menys a més, farien valer la seva superioritat, el seu ofici y la seva veterania per convertir-se en el primer equip capaç de sortir del WiZink Center amb una victòria. Felipe Dos Anjos (12 punts, 8 rebots, 18 de valoració), Andric (10 punts, 17 de valoració) i Speight (18 punts), els millors del MoraBanc el dia del retorn de Rafa Luz i Marin Maric.

En poc més d'un mes el MoraBanc Andorra s'ha vist les cares amb els seus principals rivals en la lluita per l'ascens directe a l'ACB. Després de la derrota a Palència i les victòries a casa davant San Pablo Burgos i Força Lleida, aquest diumenge arribaria un nou i destacat triomf dels tricolor a la pista del Movistar Estudiantes. Els de Natxo Lezkano, encara amb molta fase regular per disputar-se, segueixen deixant molt bones sensacions i millors arguments per somiar amb el gran objectiu. De moment són vuit victòries en les primeres nou jornades.

I això que el MoraBanc Andorra començaria adormit, fred, amb poques idees en atac i donant segones oportunitats al conjunt local. Un Movistar Estudiantes que sortiria per totes i ho aprofitaria per a marcar un 11-0 de parcial. Però el temps mort de Natxo Lezkano marcaria un punt d'inflexió. Els canvis, amb l'entrada de Rafa Luz, Dos Anjos i Juan Rubio, li donarien una altra cara al conjunt tricolor que començaria a despertar en atac (16-9). Una nova reacció del MoraBanc deixaria un ajustat 21-16 al final del primer quart.

Però el MoraBanc, de menys a més en el WiZink Center de Madrid, continuaria dominant el partit i també el marcador gràcies als punts de Micah Speight, Czerapowicz o Johnny Dee. Un 2-8 de parcial a l'inici del segon quart permetria al MoraBanc veure's per primera vegada per davant de l'electrònic (23-24). Però les diferències anirien augmentant. Amb una gran defensa, el combinat tricolor seria capaç d'arribar al descans amb una màxima de deu punts (31-41).

Després de passar pels vestuaris, el MoraBanc Andorra es trobaria amb un rival més agressiu que dificultaria el seu treball ofensiu. Els de Natxo Lezkano, precipitats, sense prendre les millors decisions en atac, donarien ales a un Movistar Estudiantes que s'agafaria al partit gràcies als triples de Paul Jorgensen. De fet els locals arribarien a capgirar el marcador després d'un 19-11 de parcial (50-49) però el MoraBanc tornaria a reaccionar amb els punts de Mihajlo Andric o Chris Czerapowicz. Un 2-9 de parcial deixaria un ajustat 52-58 a deu minuts del final. Un últim quart en el qual el MoraBanc tiraria d'ofici i experiència, com la de Nacho Lovet, per a no sucumbir davant els intents de remuntada a la desesperada d'un Movistar Estudiantes que es toparia amb una versió molt solvent d'un MoraBanc Andorra que acabaria sumat una victòria (72-79) que pot valer el seu pes en or en el camí, encara llarg, que queda per recórrer buscant aquest anhelat ascens a l'ACB.

El proper partit del MoraBanc Andorra, corresponent a la desena jornada de lliga, serà aquest proper dimecres contra el Leyma Corunya (20h) en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: Movistar Estudiantes