Demanda urgent dels estudis de càrrega per repensar el model turístic

www.andorradifusio.ad

Cal repensar el model turístic, però sense descuidar cap tipologia de turista. Aquesta és la posició de l'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic, que defensa que els estudis de càrrega són clau per millorar la seva situació.

Els allotjaments turístics tenen tota mena de clients, i des de l'Associació es remarca que cal que continuï sent així per la prosperitat del país. 

"Tenir menys ocupació a un preu més alt. Per a això s'han de fer moltes coses. Andorra ha de millorar infraestructures, ha de millorar el comerç, ha de millorar la gastronomia, que ja s'està fent i ha millorat molt, però hi ha molta cosa per fer. S'ha de pensar que vivim molt de la gent de proximitat que venen el cap de setmana".
Àlex Ruiz, president de l'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic

Abans de tot això, però, reclamen celeritat per poder tenir els estudis de càrrega. "Hem de saber fins on volem arribar. No podem seguir creixent a aquest ritme".

Per a ells és important tenir els estudis de càrrega, sobretot perquè s'aixequi la moratòria que s'ha allargat fins al 2025. Tot i que l'entenen, defensen que els impedeix planificar el futur del sector.

Informa: Pilar Candel

Comparteix:

Potenciant la ciència entre les noies La Copa del Món omple Soldeu