Potenciant la ciència entre les noies

www.andorradifusio.ad

A la Unió Europea, el percentatge de dones científiques i enginyeres no supera el 41 %, segons dades del Parlament Europeu. Per tal de potenciar l'interès de les noies i remarcar la importància femenina en aquest camp, un any més Andorra Recerca + Innovació celebra la jornada. Enguany, amb la robòtica com a tema central. 

Cada any s'escull un tema per poder commemorar aquest dia. Enguany, la robòtica. I tot per "donar visibilitat a la ciutadania sobre aquest dia i, alhora, dins de l'àmbit educatiu, fomentar aquestes STEAM, aquestes temàtiques de ciències, tecnologia, enginyeria, matemàtiques, arts... ", explica la tècnica pedagògica de l'AR+I, Montse Brugulat.

A la Valentina li encanta la robòtica i, sobretot, agafar el comandament del robot i fer un circuit amb els seus companys. A Loopa fa deu anys que es dediquen a la programació i a la robòtica, i aquest any han treballat amb l'AR+I per fer activitats a les escoles i apropar la ciència als més petits. Durant la seva trajectòria han pogut veure com es desenvolupen les nenes en aquest camp. 

El camí encara és llarg, però la relació entre ciència, nenes i dones cada cop és més estreta.

Informa: Pilar Candel
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

Més banders per cobrir jubilacions Demanda urgent dels estudis de càrrega per repensar el model turístic