El Govern ha d'apostar de forma més ferma per l'anomenada economia circular, que vol donar més èmfasi a les energies renovables i el reciclatge. Aquesta és una de les conclusions de l'executiu en la cloenda de la darrera Universitat d'Estiu, que ha estat dedicada a la innovació per un món sostenible.
L'executiu ha fet una valoració positiva de la 36a edició de la Universitat d'Estiu que s'ha acabat aquest dijous. La ministra d'Educació i Ensenyament Superior creu que una de les lliçons que es poden treure és que s'ha de ser més ambiciosos en l'objectiu d'anar cap una economia més sostenible. "Hem d'anar, com sempre, més enllà encara. No deixa de ser un terme no nou però sí més novetós que cal reforçar i concretar-lo en accions dels diferents ministeris perquè finalment és una feina molt transversal. No és només del ministeri de Medi Ambient", ha insistit la ministra d'Eduació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.
Un dels ponents, Pablo Pascale, ha explicat la iniciativa iberoamericana dels laboratoris d'innovació ciutadana. En una quinzena d'estats es deixa que els ciutadans facin projectes d'interès que complementin les accions governamentals. Destaca un projecte a Colòmbia que "va treballar la impressió en 3D de protesis per a persones que havien perdut membres durant el conflicte. Aquestes protesis surten un 2000% més barates que les que es compren al mercat. És una solució que permet l'accés a molta gent i que aplica el govern de Colòmbia", explica l'especialista en innovació ciutadana.
També s'ha parlat de la necessitat d'educar els joves en uns valors que acceptin millor la globalització.
Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà
Comparteix: