Pas endavant del MoraBanc Andorra contra el Zunder Palència (87-74)

El MoraBanc Andorra ha sumat la primera victòria de la temporada en el seu retorn a l'ACB després de superar aquest diumenge al Zunder Palència per 87 a 74 en la tercera jornada de lliga. Malgrat tenir un +14 en el tercer quart (55-41) i veure’s per sota en el marcador en l’últim període (66-67), els de Natxo Lezkano, fent un partit molt més sòlid, reaccionarien amb un 14-2 de parcial en els últims minuts. A destacar l’actuació de Dos Anjos, Maric o Markel Starks, MVP amb 14 punts, 7 assistències i un 19 de valoració.

Després de la derrota inicial a Bilbao i l’ensopegada a casa contra el Rio Breogan, el MoraBanc Andorra tornava a trepitjar la Bombonera amb l’objectiu i la necessitat de sumar la primera victòria del curs per treure´s un pes de sobra. A la tercera aniria la vençuda. Contra el Zunder Palència, company d’ascens la temporada passada, l’equip de Natxo Lezkano oferiria una versió molt més sèrie, molt més sòlida.

El MoraBanc Andorra, més actiu, controlant el rebot i amb menys pèrdues portaria d'inici la batuta amb un gran Felipe Dos Anjos. Però després d'un 10-3 de sortida el Zunder Palència mouria les seves fitxes i l'aparició de Yannick Franke amb el seu encert exterior donaria ales al conjunt castellà. De fet, un 2-11 de parcial deixaria al Palència per davant en el marcador per primera vegada (12-14). 20-21 al final del primer quart.

A l'inici del segon quart, des de la defensa i carregant el rebot, el MoraBanc recuperaria el bon camí fent mal per dins amb Dos Anjos i Marin Maric més l'aportació d'un jove però atrevit Adam Somogyi (35-28). El Zunder Palència, però, també trobaria resposta en mans de Vítor Benite. Al final, l'aparició d’Stan Okoye permetria als locals marxar al descans amb una renda de tres punts (43-40).

En la represa el MoraBanc sortiria per totes. Controlant el rebot amb un Tyson Pérez molt actiu, el conjunt local imposaria el seu joc i un 12-1 de parcial deixaria la màxima en el partit (55-41). Els de Natxo Lezkano obririen un bon forat en el marcador com divendres passat però com ja succeís davant el Breogan, el rival no afluixaria i el MoraBanc, més erràtic en atac, arribaria als últims deu minuts amb una renda mínima d'un punt (64-63).

De fet el Zunder Palència es posaria per davant a l’inici de l’últim quart amb un triple de Brandon Brown (66-67) però quan semblava que s'aniria a un final ajustat, jugant amb molt de caràcter, mantenint el cap fred i creixent des de la defensa amb els punts de Markel Starks i Andrew Goudelock en el moment més decisiu, amb un 73-72 en el marcador arribaria un 14-2 de parcial que seria definitiu perquè la victòria, la primera de la temporada es quedés al Principat (87-74).

El MoraBanc Andorra tornarà a competir el proper diumenge en el Palau Blaugrana (12:30h) en el partit corresponent a la quarta jornada de la Lliga Endesa en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.