Enquesta per denunciar abusos dels propietaris de pisos

www.andorradifusio.ad

La Coordinadora per un Habitatge Digne ha iniciat una enquesta perquè els llogaters denunciïn abusos dels propietaris. Entre ells hi ha possibles xantatges, abusos d'autoritat o assetjaments. L'entitat afirma que els problemes dels arrendataris s'accentuaran quan s'acabin les pròrrogues forçoses, al 2027.

Després del treball fet per denunciar la trampa del fill d'alguns propietaris per fer fora arrendataris, la Coordinadora per l'Habitatge ha declarat que ha arribat el moment de fer un pas endavant. Consisteix en una enquesta, que pot ser resposta de forma anònima, on les persones que han patit abusos o trampes en el lloguer, els poden denunciar. L'entitat diu que aquestes poden anar des de reclamar deutes falsos, el cobrament de despeses inexistents fins a diferents formes d'assetjament, xantatge o abús d'autoritat.

Recalquen que el poder econòmic dels grans propietaris, sumat a les traves burocràtiques de l'estat i del sistema judicial, deixa els ciutadans indefensos davant aquestes pràctiques.

La Coordinadora per un Habitatge Digne conclou que la situació actual obliga la majoria de la població a malviure o marxar del país. Afegeix que les pròrrogues dels lloguers han donat un respir, però encara hi ha molts problemes. Una situació, avisa, que s'agreujarà quan s'acabin.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Increments salarials de fins al 30% al pla de carrera d'Educació Apujar les sancions per a les infraccions en jocs d'atzar