Es lliuren les signatures per a la legalització del matrimoni gai

www.andorradifusio.ad

Els advocats que impulsen la legalització del matrimoni homosexual a Andorra han lliurat aquest matí al síndic general les signatures recollides a favor d´aquesta iniciativa. A partir d´ara deixen que els grups parlamentaris agafin el relleu per consensuar una proposició de llei i dur-la al Consell. Els juristes, però, temen per l´atapeïda agenda parlamentària.

Satisfets per la reacció de la ciutadania, els juristes han lliurat al síndic general, Vicenç Mateu, les 2.828 signatures recollides. Una xifra que al seu parer fa evident que la població està sensibilitzada sobre la necessitat de legalitzar el matrimoni entre persones del mateix sexe. Una de les advocades impulsores de la inciativa, Maite Bourgeaud, ha dit que "el que s'ha pretès i s'ha obtingut és poder exposar al síndic quin ha estat el recorregut fins aquí i quin és el camí que hauria de seguir aquesta iniciativa per derrocar la barrera de discriminació que encara existeix per als homosexuals d'aquest país".

A partir d´ara deixen en mans dels grups parlamentaris tirar endavant una proposició de llei consensuada per legalitzar aquestes unions. Tot i ser optimistes, els advocats pateixen per l´atapeïda agenda de debats parlamentaris pendents. L'advocat Manel Pujadas ha explicat que tenen previst "coverses específiques amb els presidents dels tres grups parlamentatis i urgir-los en què hi ha un problema de temps". Pujadas qualifica la situació "d'embús legislatiu", ja que "si el debat no es produeix amb certa rapidesa, un grup parlamentari ha dit que el mes de març presentaria una proposta pel seu compte i no ho volem això". Insisteix en què propicien "una acció consensuada amb tots els grups".

Segons els juristes, legislar sobre aquesta qüestió no pot generar cap conflicte institucional ja que consideren que la Constitució hi té solucions.

Informa: Andrés González-Nandín    Imatge: Josep M. Garcia

Comparteix:

El Govern proposa unificar els preus públics El consell de metges s'oposa al nou reglament de l'hospital