Cerni Escalé: "Les torres d'Escaldes-Engordany són una aberració. S'ha de controlar la inversió estrangera"

Andorra ha perdut la identitat del que era fa poques d&

Andorra ha perdut la identitat del que era fa poques dècades. Hi ha massa construcció i massa especulació. De fet, les torres a Escaldes són "una aberració". Així ho ha expressat el cap de llista de Concòrdia. Cerni Escalé ha parlat també de l'acord d'associació amb la Unió Europea dient que cal controlar molt la llibertat de persones i empreses perquè si no Andorra perdrà capital humà i competitivitat.

Escalé ha dit a Ràdio Nacional que l'habitatge s'ha descontrolat i ha posat com a exemple "l'aberració" de les torres a Escaldes. Diu que no s'ha gestionat el control i accés per a les persones amb dificultats per poder viure a un preu digne. També ha criticat que PS SDP + porti al programa una inversió de 80 milions els pròxims 4 anys quan el mercat està tan inflat. Concòrdia, entre d'altres, proposa ampliar la cessió de terreny.

"Entre el 0% i el 15% actual, nosaltres proposem pujar-ho al 20% amb un tipus únic. Per tant, que hi hagi molts més espais disponibles que es creïn amb les noves formacions urbanístiques i si són promocions de pisos a preu accessible que aquest 20% es doni, no a un solar, que després es pot convertir en un parc, sinó que es doni amb les claus dels pisos."
Cerni Escalé, cap de llista de Concòrdia

Quant a l'acord d'associació amb la Unió Europea, Escalé ha dit que s'ha de tenir molt clar què guanya i què perd el país en la sobirania. I ha posat un exemple. Una gran empresa com Media Markt, si s'establís al país, podria fer perdre treballadors a banda de controlar els preus.

"Amb aquesta nova entrada de competència disminuiran els preus, però si entren grans empreses en un mercat que està molt allunyat de la resta de centres comercials si la quota de mercat és gran per part d'aquestes empreses, és que els preus poden pujar fins i tot."
Cerni Escalé, cap de llista de Concòrdia 

Escalé creu que aquests dies els està anant molt bé i esperen superar els resultats de l'enquesta prèvia a l'inici de la campanya.

Informa: Jordi Lorente

Comparteix:

La CEA, al XIV ‘Encuentro Empresarial Iberoamericano’ Mireia Tarrés exposa paisatges de proximitat a l'aquarel·la