L'estreta col·laboració entre comú i policia redueix els aldarulls a Escaldes

www.andorradifusio.ad

El 2023 es va tancar amb més sancions per beure al carrer. Ara bé, no ha estat així a Escaldes-Engordany, on la feina feta pel dinamitzador cultural ha fet minvar les intervencions. Des del comú creuen que l'educació i la col·laboració conjunta entre la policia i el comú són fonamentals. 

Els botellots són una forma d'oci entre els joves que ha anat agafant força al llarg dels anys. Si les sancions el 2023 es van doblar al Principat respecte al 2022, a Escaldes-Engordany, les intervencions per aldarulls van baixar. D'unes 300 incidències es va baixar a unes 250. Des del comú atribueixen aquesta davallada a la col·laboració conjunta entre entitats.

El cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Quim Dolsa, explica que és per l'estreta col·laboració amb la policia. "Aquesta col·laboració que tenim de trucar-nos contínuament. Les patrulles que nosaltres fem i de les quals després informem la policia. Doncs penso que hem aconseguit una mica aquesta petita baixada de les incidències respecte a 2022".

Després de la pandèmia, i en veure la necessitat dels joves d'expressar-se al carrer, a Escaldes es va imposar la figura de l'educador de carrer. Dolsa argumenta que la figura ha funcionat. "Va ser molt bona, en vam aprendre molt, vam obtenir molta informació. Vam obrir l'espai jove, zones de billar, jocs de billar, etc". Amb tot, considera que el fet de dona'ls-hi espais i conèixer les seves inquietuds també ha ajudat. "Els hi vam donar zones perquè poguessin expressar-se sense que ho fessin de forma incívica. Nosaltres entenem que la joventut s'ha d'expressar i cada dia és més difícil, però nosaltres hem d'intentar parlar amb ells perquè comprenguin que la seva festa no ha d'anar en contra del benestar de la resta de la població".

Tot i que ara aquesta figura ja no existeix, des del comú pensen que l'educació és la millor manera per aconseguir la prevenció. I Dolsa remarca la importància que es puguin expressar. "Nosaltres hem d'intentar parlar amb ells perquè comprenguin que la seva festa no ha d'anar en contra del benestar de la resta de la població".

I és que escoltar el jovent i saber quines són les seves inquietuds és fonamental.

Informa: Caterina Vidal

Comparteix:

L'abaratiment dels aliments situa l'IPC del març al 4,1% 'Català jurídic', un manual per resoldre dubtes i estendre el coneixement del llenguatge