Falta un 25% de personal per a l'estiu

www.andorradifusio.ad

Les empreses encara necessiten una quarta part de la plantilla per a l'estiu. Així ho assenyalen des de la Confederació Empresarial, que calcula que amb la quota de 390 treballadors que ja s'ha esgotat s'ha pogut cobrir el 70% de les vacants. 

La mesura ha permès regularitzar un nombre significatiu de persones que es volien quedar després d'haver fet la temporada d'hivern. Malgrat això, Iago Andreu ha assegurat que s'han quedat curts amb els 390 permissos de Govern i que també hi ha un nombre important de persones que haurà de marxar. Un exemple d'aquests casos són els treballadors argentins.

I és que una vuitantena d'ells no han pogut accedir a la quota general. Principalment, s'ha tractat de persones que no han tingut la documentació a temps i que no han pogut accedir a la quota excepcional.

"La majoria d'empreses han pogut reconduir una bona part d'aquestes persones que havien fet la temporada d'hivern i que ara es podran quedar a la quota general, amb un permís de residència de treball. Però hi ha empreses que tenen dues, tres, cinc o set persones que quan han tingut tota la documentació a punt ja s'ha acabat aquesta quota".
Iago Andreu, director de la Confederació Empresarial Andorrana.

Malgrat això, des d'Argentinos en Andorra estan satisfets perquè molts argentins s'hi han pogut acollir, gràcies a la previsió amb la qual han tingut la informació. En aquest sentit, el president, Marcelo Ponce, destaca que la comunicació amb el Govern ha millorat molt els darrers temps. 

Més de mil argentins han marxat del país després d'haver fet la temporada d'hivern. La majoria ha retornat a l'Argentina, mentre que altres s'han traslladat a Espanya, Itàlia o Portugal. La quantitat d'argentins que voldrien venir a fer l'estiu a Andorra és molt menor que a l'hivern. 

Informa: Pilar Candel

Comparteix:

'Català jurídic', un manual per resoldre dubtes i estendre el coneixement del llenguatge  Bonell, satisfeta amb el "marge suficient" perquè els residents aprenguin català