FEDA vol eliminar totes les emissions de CO2 en 6 anys

www.andorradifusio.ad

Augmenta el percentatge d'energia de fonts renovables consumida a Andorra durant el 2023. L'objectiu és reduir de forma progressiva les emissions de CO2 fins arribar a zero els pròxims anys. 

El 22% de l'energia consumida durant el 2023 es va produir a Andorra. Del total, tenint en compte també la comprada a França i Espanya, el 69% prové de fonts renovables gràcies als certificats de garantia d'origen.

Per tipus d'energia, el 37,5% és energia eòlica, el 25,5% hidràulica i el 7,5% solar. Aquests percentatges van augmentant de forma progressiva cada any, però per anar més enllà, FEDA es planteja el repte de reduir les emissions de CO2. El director general de FEDA, Albert Moles, assegura que en comparació amb els estats veïns "són 3 o 4 vegades més petites que Espanya i una mica més baixes que França i l'objectiu és anar cap a zero".

El termini establert és aconseguir-ho en un període de 6 anys, aproximadament. El camí és continuar invertint en projectes renovables a Andorra. Actualment, el principal és el parc eòlic, que està en procés per tenir tots els permisos i poder posar-lo en marxa. 

Informa: Pilar Candel
Locució: Joel Romero 

Comparteix:

Impacta contra un senyal de trànsit amb una taxa d'alcoholèmia de 2,07 Ordino és 100% renovable