Festival del MoraBanc Andorra davant el Leyma Corunya (112-87)

El MoraBanc Andorra supera per un contundent 112 a 87 el Leyma Corunya i suma així la segona victòria de la temporada, primera a la Bombonera. El conjunt tricolor marcaria diferències des del salt inicial amb un 15/30 en triples i una actuació coral d’on destacarien Jerrick Harding amb 28 punts i Nikos Chougkaz, MVP amb 25 punts, 7 rebots i un 30 de valoració el dia del debut d’Aaron Ganal. El partit també quedaria marcat per la lesió de Shannon Evans i les molèsties de Kyle Kuric.

Com si del Dr. Jekyll i Mr. Hyde es tractés, el MoraBanc Andorra ha mostrat dues cares totalment oposades en aquest inici de temporada. De la dolorosa derrota inicial davant el Dreamland Gran Canària l'equip de Natxo Lezkano passaria a una imponent victòria al Buesa Arena de Vitòria.

Aquest dissabte, en el partit corresponent a la tercera jornada de Lliga, davant el recent ascendit però perillós Leyma Coruña com demostraria a la primera jornada davant el Reial Madrid, el conjunt tricolor esvairia tots els dubtes donant continuïtat a les bones sensacions de fa una setmana i que li permet sumar la segona victòria del curs, la primera davant del seu públic.

El MoraBanc Andorra, sense el lesionat Sekou Doumbouya, començaria agafant la iniciativa amb un bon joc col·lectiu. Jugant amb paciència i buscant els avantatges l'equip de Natxo Lezkano aniria ampliant les diferències amb una anotació molt repartida d'on sobresortiria la figura de Nikos Chougkaz autor de 13 punts per a un 17 de valoració en els primers deu minuts. El MoraBanc, absolut dominador, tancaria el primer quart amb una renda important de quinze punts (30-15).

"Intento ajudar l'equip més des de la lesió de Sekou i intento donar el mateix de mi. Tenim molt talent ofensiu, així que si ens apliquem en defensa tot anirà bé."

Nikos Chougkaz, jugador del MoraBanc Andorra

Però la pel·lícula canviaria a l'inici del segon quart. El MoraBanc, capaç del millor, també és capaç d'oferir una imatge desesperant. Dormits, concedint segones opcions al rival, vivint d'un triple de Stan Okoye durant molts minuts, el conjunt tricolor veuria com el Leyma Corunya reaccionaria amb un 3-13 de parcial gràcies a un gran Beqa Burjanadze que aquest dissabte tornava a la que va ser casa seva (33-28).

Però davant els pitjors moments del partit el MoraBanc sabria patir i reaccionaria amb els punts de Chougkaz primer, Lammers després i un Harding que s'apuntaria a la festa amb deu punts en aquest segon quart. De fet, el MoraBanc arribaria a tenir una màxima de 19 punts després d'un 14-0 de parcial (47-28) però una nova reacció gallega des del triple deixaria un 50-37 al descans.

Això sí, la pitjor de les notícies a la represa seria la lesió de Shannon Evans al primer temps en una de les mans que li impediria tornar a pista. Per sort, això sí, l'equip no el trobaria a faltar gràcies al talent de Jerrick Harding que seguiria en estat de gràcia. Ben acompanyat per un gran Chougkaz, amb una gran defensa coral i un intens Chumi Ortega, el MoraBanc trencaria el partit amb un 31-19 de parcial a deu minuts per al final (82-56).

A l'últim quart, i malgrat la gran diferència al marcador, el MoraBanc no baixaria el llistó en una Bombonera plena de gom a gom que encara tindria temps per gaudir del debut històric de l'andorrà Aaron Ganal amb la samarreta del MoraBanc a l'ACB anotant tres punts per al definitiu 112-87.

Això sí, la festa no seria rodona per culpa de la lesió de Shannon Evans en una mà i les molèsties de Kyle Kuric que s'afegeixen a la lesió de Sekou Doumbouya.

El MoraBanc visitarà el proper diumenge la pista del València Basket de Jean Montero (17h) a la recerca de la tercera victòria de la temporada en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.