La Fundació ONCA ofereix un concert per commemorar la Constitució i el 30è aniversari de l'orquestra

www.andorradifusio.ad

Els 30 anys de la Constitució són també els trenta anys de la Fundació ONCA que aquest dimarts ha ofert un concert per commemorar el naixement de la Carta Magna amb un repertori de cançons andorranes i l'estrena d'una peça encarregada a l'escriptor Albert Villaró. Narra de manera poètica l'evolució d'un petit país de muntanya.

Des del final de la gran glaciació, fa més de 12.000 anys, fins al dia que es va consolidar la Constitució del Principat d’Andorra hi van quaranta minuts d'espectacle. Els actors Raquel López i Oriol Guillem sota la direcció escènica de Joan Hernández han acompanyat l'espectador per 'Un viatge' en què la paraula i la música han fet diverses parades en la història del nostre país, per entendre com un territori tant petit s'ha imposat a les tensions foranes i sempre ha cuidat de la seva sobirania.

En el repertori del concert també s'ha sentit la sardana Les Valls d’Andorra, tres peces del cançoner andorrà d'Enric Marfany i Gosset amb la participació de la soprano María Soler, i 'Jo voldria ser andorrà' de Jaume Casadevall Costa, peces adaptades, harmonitzades o instrumentades pel director Albert Gumí, que s'ha posat al capdavant de músics de l'ONCA.

El de dimarts també és un concert important per a l'orquestra que va néixer el mateix any que la Carta Magna.  

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Andreij Cristancho 

Comparteix:

El Consell General i la Casa de la Vall tornen a obrir portes a visitants tradicionals i a públics nous El passadís secret entre els dos parlaments es converteix en un dels atractius dels actes de la Constitució