El passadís secret entre els dos parlaments es converteix en un dels atractius dels actes de la Constitució

www.andorradifusio.ad

Enguany la novetat de la jornada de portes obertes és una exposició instal·lada en un passadís secret que s'obre comptades vegades i que connecta l'antic i el nou parlament. Aquest dimarts l'hem visitat amb la síndica general, que fins i tot ens ha explicat alguns dels records d'infància.

Casa de la Vall ha obert les portes a espais que no se solen visitar. Els visitants s'han endinsat a les entranyes de l'edifici per descobrir part de la seva història. I és que a l'edifici abans que es construís el nou Consell, hi havia una presó. La síndica general, Roser Suñé, encara en guarda record. "Casa de la Vall incloïa tots els rols. Era el poder executiu, legislatiu i judicial i, per tant, tenia la presó i és un record que jo tinc encara d'infància de veure-la des del pati".

En el moment de fer el nou Parlament es va projectar un passadís que unia els dos edificis de manera simbòlica i que aquest 14 de març ha acollit una exposició. Suñé ha explicat que es veuen els diferents moments de la Casa de la Vall. "És un edifici que el consell comença a utilitzar al segle XVII i aleshores el tenim des de diferents moments i es veu com es va reconstruint amb sales com l'hemicicle o la sala dels passos perduts".

Per això, en un dia com avui passar de Casa de la Vall, un edifici que conserva tota la seva idiosincràsia, al Consell General agafa un sentit especial en l'any que Andorra celebra els 30 anys de la seva Constitució. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Andreij Cristancho 

Comparteix:

La Fundació ONCA ofereix un concert per commemorar la Constitució i el 30è aniversari de l'orquestra Consellers del PS demanen explicacions al comú pels desperfectes de les fonts de la plaça de la Rotonda